חוזרים לבנות במעלה אדומים

• תאריך: 29/10/2017
ביקור ראש הממשלה בנימין נתניהו ערב חג סוכות מעלה אדומים מניב פירות. מועצת התכנון העליונה ביו"ש אישרה בשבוע שעבר בנייה במעלה אדומים. 459 יחידות דיור בכיכר קדם אושרו למתן תוקף, 104 יחידות ברחוב הגיתית אושרו לפרסום להפקדה , 18 יחידות בשכונת מגדים אושרו להפקדה.

כשריאל: תכנית כיכר קדם מבורכת שכה ייחלנו לה לבנייתו של אזור מגורים נוסף ואשר כוללת כ-459 יח"ד בתכנון מוקפד, אושרה למתן תוקף.
יש בתכנית יחידות דיור המתאימות לזוגות צעירים ומעמד הביניים.
בכך ממשיכה עירנו לצמוח ולהתפתח.
נתניהו שמר, ישמור ויחזק את מעלה אדומים ששומרת על ירושלים ביקורו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במעלה אדומים ערב חג סוכות, מניב פירות מידיים.
נתניהו שביקר בעיר החל את ביקורו בעיר בתצפית חשובה שקיים יחד עם ראש העיר, בני כשריאל, בשכונת "נופי סלע" , תצפית הצופה לעבר שטח המיועד לבניית שכונת מגורים חדשה עם אלפי יחידות דיור בין שכונת "נופי סלע" לאזור התעשייה.
נתניהו צפה לעבר השטח המיועד, סייר בו ,קיבל מראש העיר, בני כשריאל, סקירה מקיפה על הדרישות , האפשרויות והצרכים לצורך בנייה במקום והבטיח לעזור.
נתניהו הצהיר ואמר: " אני מכריז בזאת על תנופת פיתוח מועצמת במעלה אדומים.
אנחנו נבנה כאן אלפי יחידות דיור.
אנחנו נוסיף את אזורי התעשייה וההרחבה הדרושה כדי לאפשר לפיתוח מואץ של המקום הזה.
המקום הזה יהיה חלק ממדינת ישראל".
כעת בתום מסע לחצים ממושך ולמעלה מחודש לאחר המועד המקורי, פעימת הבנייה השלישית ביהודה ושומרון לשנת 2017 התקיימה בשבוע שעבר ב־16 באוקטובר.
מועצת התכנון העליונה של המנהל האזרחי, הגוף המוסמך לאשר את תכניות הבינוי השונות, התכנסה לדיון בן יומיים ואשרה שורה ארוכה של מיזמי דיור ביהודה ושומרון.
על שולחנה עלו תכניות לבניית כ־3,000 בתים, ומתוכן אלף יחידות לבנייה והשאר לקידום התכנון בלבד.
581 יחידות הן במעלה אדומים.
כל התכניות קיבלו את הסכמת הדרג המדיני ואישור רוה"מ.
הבנייה שאושרה במעלה אדומים היא 581 יחידות דיור בהן 459 יחידות דיור בכיכר קדם אושרו למתן תוקף, 104 יחידות ברחוב הגיתית אושרו לפרסום להפקדה, 18 יחידות בשכונת מגדים אושרו להפקדה.
אישור למתן תוקף 459 דיור בכיכר קדם מהווה למעשה צעד משמעותי וחשוב בהליך התכנוני.
459 יח''ד המיועדות לבניית מבני מגורים, מבני ציבור, פיתוח סביבתי ודרכים בכיכר קדם.
הדירות יבנו בכיכר קדם על דרך קדם בו ממוקמים משרדי העיריה ועוד במבנים ארעיים סמוך לתחנת הדלק לאורך כל הכביש עד למסוף האוטובוסים.
ראש העיר, בני כשריאל, מברך ואומר כי זו בשורה חשובה ומשמעותית לתושבי העיר ולזוגות הצעירים בפרט וצעד משמעותי עבור דור העתיד של מדינת ישראל.
כשריאל מציין כי מדובר בתכנית מבורכת שכה ייחלנו לה לבנייתו של אזור מגורים נוסף ואשר כוללת כ-459 יח"ד בתכנון מוקפד, אושרה להפקדה .
יש בתכנית יחידות דיור המתאימות לזוגות צעירים ומעמד הביניים.
בכך ממשיכה עירנו לצמוח ולהתפתח.
אני מודה לראש הממשלה על העזרה , ההבניה ותמיכתו במעלה אדומים, חיזוקה ובנייתה.
הקפאת הבנייה בלתי אנושית ובלתי נסבלת וכעת הפשרת 459 יח"ד תאפשר לנו לבנות בכיכר קדם שכונת מגורים לילדינו.
הלחץ והמאבק העיקש והבלתי מתפשר יחד עם הקשרים שלנו עם חברי קונגרס וסנטורים רפובליקנים לאורך השנים נתנו את פירותיהם, השפיעו על הממשלה ובראשה ראש הממשלה ,בנימין נתניהו וסייעו בהפשרת הבנייה.
נתניהו שמר, ישמור ויחזק את מעלה אדומים ששומרת על ירושלים.