תודה למתנדבים

• תאריך: 28/09/2017
בערב חגיגי ושמח בקאנטרי מעלה אדומים הוקירה מעלה אדומים את מתנדביה. ערב ראש השנה נפגשו מאות מתושבי העיר לערב הוקרה והערכה, על פועלם המסור של המתנדבים, לאורך השנה כולה. פעם בשנה יוזמת העירייה ערב מיוחד, על מנת להעניק למתנדבים, מעט ממה שהם מעניקים לאחרים. אמן החושים נמרוד הראל ריתק את הקהל במופע חושים והזמר שלנו רון עבדן הנעים את הערב בשירים. חבר מועצת העיר רפי אוברגוט מחזיק תיק המתנדבים: תודה מכל הלב לכל המתנדבים שעושים אותנו לעיר מיוחדת .

במעלה אדומים פועלים מאות מתנדבים בתחומים שונים, כאשר המשותף לכולם הוא הרצון לתת, להעניק ולסייע, וזה מרחיב את הלב.
התנדבות היא לב ליבה של קהילה מגובשת ותומכת.
בחודש מרץ האחרון זכתה העיר מעלה אדומים באות הקהילה המתנדבת לשנת 2017 .
בשבוע שעבר התקיים ערב הוקרה עירוני למתנדביה.
רגע לפני ראש השנה, מעלה אדומים הוקירה את מתנדביה וביקשה לקדם את ערכי ההתנדבות, המעורבות והנתינה ולחזק את תחום ההתנדבות והרחבתו למעגלים ותחומים נוספים.
במעלה אדומים יש למעלה מ-1,500 מתנדבים הפועלים בארגוני התנדבות המוכרים בעיר.
הם, וכמוהם עוד מאות ואלפי תושבים, מתנדבים עצמאית, עושים מלאכתם קודש, מגיעים ממקום של אהבה וצורך עז לתת, עבורם ההתנדבות היא דרך חיים ערכית שהקבלה בה גדולה מהנתינה והסיפוק הוא עצום.
היחידה לעבודה קהילתית והתנדבות באגף הרווחה והשירותים החברתיים, בהובלתה של מעין סימון ובסיוע של מתנדבות נוספות מהקהילה ובהן מירב בנקין, לבנה צמח וריבה פרידמן, בשיתוף עם חבר מועצת העיר, רפי אוברגוט, מחזיק תיק ההתנדבות והמתנ"ס, ארגנו את ארגון ערב ההוקרה החגיגי שהתקיים בשבוע שעבר ברחבת הבריכה בהשתתפות ראש העיר בני כשריאל , סגנית רוה"ע , שרה קמינסקי וחבר מועצת העיר, רפי אוברגוט, מחזיק תיק המתנדבים, רוחמה נגר, המפקחת על ההתנדבות במשרד הרווחה ומאות המתנדבים.
את הטקס הנחתה מנהלת היחידה לעבודה קהילתית באגף הרווחה והשירותים החברתיים, מעין סימון וברכו בו, ראש העיר, בני כשריאל, סגנית ראש העיר, שרה קמינסקי, מחזיקת תיק הרווחה, חבר מועצת העיר, רפי אוברגוט, מחזיק תיק המתנדבים, רוחמה נגר, המפקחת לתחום ההתנדבות, במשרד הרווחה והשירותים החברתיים והרב חיים קארו ברך לכבוד השנה החדשה.
מעין סימון אמרה למתנדבים כי ב נוסף על הארגונים הנפלאים הקיימים בעיר, יש אנשים מיוחדים, אנשים יפים, שעושים למען האחר בעצמם – אלה שנותנים שיעורי עזר בחינם, שעוזרים לשכן, לקשיש, לשכנה שילדה, שמחלקים מזון או ביגוד, שמארגנים תרומות לנזקקים, שיש ברשותם גמחי"ם, שמייעצים, ושבשבילם הנתינה לאחר היא אורח חיים.
לכלל ארגוני המתנדבים וגם לאנשים אלו אנו רוצים לומר תודה גדולה על נתינתם כל השנה.
לאחר קבלת הפנים ודברי הברכה, הוקרן סרט על פועלם של מתנדבי העיר ולאחריו החל טקס מיוחד במהלכו הוענקו תעודות הוקרה לכל אחד ואחת מהמתנדבים הפועלים בעיר, שבלטו השנה בעשייתם ההתנדבותית.
חבר מועצת העיר, רפי אוברגוט, ברך ואמר כי החזון אותו מובילה עיריית מעלה אדומים בראשותו של ראש העיר בני כשריאל, הינו עיר קהילה מתנדבת .
חזון זה מתגשם ויוצא לפועל, רבות הודות לפעילותם המבורכת והענפה של מתנדבי ומתנדבות העיר הרבים.
עשינו כברת דרך משמעותית בשנים האחרונות ראש העיר, בני כשריאל ,אמר כי מעלה אדומים היא מודל מיוחד לעשייה התנדבותית ושילוב תושבים בעשייה החברתית ואני גאה לעמוד בראש אחת הערים המובילות את תחום ההתנדבות והפעילות הקהילתית.
עיר קהילה היא עיר שתושביה הם אדם לאדם, מחבקים, מסייעים, נותנים בסתר ומושיטים יד לזולת.
בערב ההוקרה למתנדבים ניתנת לנו ההזדמנות להודות למתנדבי העיר שבזכותם מתקיימת אצלנו קהילה וחברה אזרחית סולידרית, מעורבת ואכפתית, לוקחת אחריות, קהילה שחבריה ערבים זה לזו.