פסלים מספרים

• תאריך: 19/09/2017
סימפוזיון אומנים לפיסול באבן יתקיים במשך שבועיים במתחם פיסול מיוחד שימוקם בפארק "שמיר" וימשך עד פסטיבל סוכות בחוה"מ. האירוע מגיע לשיאו במהלך שלושת ימי הסימפוזיון האחרונים, בהם האבנים מקבלות תצורה מוגמרת כפסלים שיוצגו לקהל הרחב במהלך פסטיבל סוכות ולאחר מכן יוצבו במקומות שונים ברחבי העיר. כשריאל: פסטיבל פיסול הינו אירוע תרבותי, בו אמנים יוצרים פסלים מחוץ לסדנאות העבודה, תחת כיפת השמים ולעיני הצופים

זוהי חוויה מיוחדת בה הקהל מוזמן לצפות בגושי סלע ענקיים ההופכים לפסלים מרשימים.
תושבי העיר מוזמנים להגיע ולצפות .
סימפוזיון אומנים לפיסול באבן ייחודי מסוגו יתקיים במעלה אדומים לאחר ראש השנה במתחם פיסול מיוחד שימוקם בפארק "שמיר" בכניסה לעיר.
מעלה אדומים ממשיכה בתנופת הבנייה והרחבת שכונותיה ובאותו העת אינה שוכחת לטפח את סביבתה ותרבותה גם באמצעות אמנות חוצות.
במעלה אדומים בעשור האחרון ניתן לפגוש הרבה מבנים ושכונות חדשות ולא מעט סממני תרבות ואמנות.
בניה ושדרוג גנים ציבוריים, פיתוח סביבתי ויצירות פיסול המפארים את הנוף.
כעת בתנופה חדשה הזמינה העירייה 6 פסלים מקצועיים מכל חלקי הארץ ומחו"ל אשר יפסלו פסלים וישולבו במסגרת תכניות הפיתוח העירוני שהדגש הוא על אמנות חוצות.
סימפוזיון הפיסול יתקיים במתחם פיסול בפארק "שמיר" בכניסה לעיר ובו יקחו חלק 6 אומני פיסול מרחבי הארץ ואומן אחד מבולגריה שיפסלו באבן.
האמנים הנבחרים מפסלים בביתנים ובסדנאות פתוחות לקהל המבקרים, ויוצרים פסלים מגושי אבן ענקיים.
העבודה באבן היא עבודה פיזית קשה, עם זאת מלאת סיפוק ואפילו תחושה של שליחות.
האמן רוכש כבוד רב לאבן המייצגת את הטבע בה הוא מעצב סמן תרבות, לוקח על עצמו את האחראיות לתוצר הסופי שהופך להיות חלק מהמרחב הציבורי לדורות.
האומנים שיקחו חלק בסימפוזיון הם ג'מאל חסן ,אמל סרחאן, רפאל גאורגייב מבולגריה, שלמה כץ, יורי מצקין חיכמאת חרייס ,שיפסלו במקצועיות ויחשפו את תושבי מעלה אדומים לתהליכי יצירות קורמות "עור וגידים" שבסופם יוצבו היצירות המושלמות ברחבי העיר.
כמו כן בשטח המשתלה תוצג תערוכה של האומנים.
אירוע הסימפוזיון יהיה פתוח לקהל המבקרים תושבי העיר והסביבה בכל יום החל מה- 24 לחודש , מיד לאחר ראש השנה החל משעות הבוקר ועד 18:00 בערב.
מבקרי התערוכה יוכלו לקיים דיאלוג עם האומנים, להיחשף לתהליך היצירה והפיסול במקום.
ראש העיר בני כשריאל אומר כי פסטיבל פיסול הינו אירוע תרבותי, בו אמנים יוצרים פסלים מחוץ לסדנאות העבודה, תחת כיפת השמים ולעיני הצופים.
זוהי חוויה מיוחדת בה הקהל מוזמן לצפות בגושי סלע ענקיים ההופכים לפסלים מרשימים.
תושבי העיר מוזמנים להגיע ולצפות .