מעלה אדומים עיר חכמה

• תאריך: 19/09/2017
בקרוב כל רשות מקומית בישראל תקבל מאות אלפי שקלים לדיגיטציה. ראש העיר בני כשריאל השתתף בכנס ראשי הרשויות המקומיות שיזמה השרה גמליאל, שהכריזה כי בקרוב כל רשות מקומית בישראל תקבל מאות אלפי שקלים לדיגיטציה. השרה גמליאל: "במאה העשרים ואחת שירות יעיל, מהיר ונגיש אינו יכול להישאר כפריבילגיה לתושבים ברשויות החזקות. לכל אזרחי ישראל באשר הם, במרכז כמו בפריפריה, ישנה הזכות לקבל את השירות המיטבי"

השרה לשוויון חברתי, ח"כ גילה גמליאל, קיימה בשבוע שעבר בירושלים את כנס ראשי הרשויות המקומיות של המשרד לשוויון חברתי תחת הכותרת "ערים חכמות".
בכנס, הציגה השרה גמליאל לעשרות רבות של ראשי רשויות מקומיות מכל רחבי הארץ, את תבחיני הקול הקורא שתפיץ בקרוב ולפי יוענקו לכלל הרשויות המקומיות שייגשו לקול הקורא תקציבים של עד 300,000 ₪ לרשות להקמת פלטפורמות דיגיטליות רוחביות לשיפור השירות המוניציפאלי ולרווחת התושבים.
זאת במטרה לצמצם את הפערים בתחום בין הרשויות המקומיות ולשפר את השירותים המוניציפליים הניתנים לתושבים.
במסגרת תמיכה זאת, יספק המשרד לשוויון חברתי תמיכה לרשויות מקומיות במתכונת של מאצ'ינג.
המהפכה הדיגיטלית, המתחוללת בשנים האחרונות בכל תחומי החיים, חודרת גם לשלטון המקומי ומאפשרת שיפור השירות המוניציפלי לתושב באמצעות פתרונות דיגיטליים.
עד כה, פתרונות אלו שהנגישו את השירותים המוניציפאליים באופן מיטבי ויעיל לתושבים היו בעיקר נחלת הרשויות המקומיות החזקות.
בשורת השרה גמליאל היא, לסייע לכלל הרשויות בהטמעת פתרונות אלו כחלק אינטגראלי מעבודת השירות שלהן לתושבים.
בבסיס הפתרונות הדיגיטליים, שהמשרד לשוויון חברתי יסייע בהטמעתם לכלל הרשויות, עומדים אתר אינטרנט של הרשות המקומית, מערכות דיגיטלית לניהול תהליכי ליבה ברשות (כגון ERP, GIS, CRM), נוכחות וקשר עם התושבים ברשתות חברתיות, מערכת לניהול פניות תושבים ומוקד טלפוני מאויש.
מעלה אדומים ממשיכה להיות עיר "חכמה" ולספק לתושבים את מיטב הטכנולוגיה החדישה לקבלת מידע.
אתר האינטרנט המחודש הוא חלק ממכלול שירותים דיגיטאליים חדישים של העירייה לרווחת התושבים, וביניהם אפליקציה סלולארית הכוללת בין השאר אפשרות דיווח למוקד 106, , כרטיס תושב "מעלה אדומים" המציע מגוון הטבות והנחות לתושבי העיר במגוון התחומים ועמוד פייסבוק אטרקטיבי המאפשר קבלת מידע, שירותים בקליק ושיח ישיר עם העירייה.
השרה לשוויון חברתי ח"כ גילה גמליאל אמרה כי: "במאה העשרים ואחת שירות יעיל, מהיר ונגיש אינו יכול להישאר כפריבילגיה לתושבים ברשויות החזקות.
לכל אזרחי ישראל באשר הם, במרכז כמו בפריפריה, ישנה הזכות לקבל את השירות המיטבי.
שירות נגיש הוא חלק משמעותי ממהפכת השוויון החברתי, וכשרה הממונה חובתי ואחריותי היא לדאוג כי לכל רשות מקומית, חזקה כמוחלשת, גדולה כקטנה, יהיו מלוא הכלים לשירות טוב יותר היאה לעידן הדיגיטלי".
ראש העיר, בני כשריאל אומר כי מעלה אדומים היא עיר חכמה ודיגיטלית והיא משלימה את המהפכה הדיגיטאלית שלה, וממשיכה לצעוד קדימה עם הפנים לתושב.
בעידן שבו ניתן לגלוש באינטרנט גם מהטלפון הסלולרי, אני משוכנע כי עשרות אלפי אנשים עושים שימוש ברשת העירונית מדי יום, כך גם גולשים לאתר האינטרנט העירוני ומקבלים מידע ושירותים ,מדף הפייסבוק העירוני ומהאפליקציה החדשה המושקת בימים אלה.
כשריאל מודה לשרה גמליאל על ההודעה המשמחת ועל הסיוע, באמצעותו נמשיך לשפר ולשדרג את המערך הדיגיטלי העירוני, למתן שירות מהיר, חדשני ואיכותי לתושבים.
קורא לכל תושבי העיר לחסוך זמן יקר ולהשתמש במגוון השירותים המקוונים שמציע המערך הדיגיטלי העירוני .