המשרד לשוויון חברתי יעביר מאות אלפי שקלים לפעילויות לקידום השוויון המגדרי ולהעצמת נשים במעלה אדומים

• תאריך: 19/09/2017
במסגרת קול קורא שהפיץ באחרונה המשרד לשוויון חברתי בראשות השרה גילה גמליאל לקיום פעילויות לקידום השוויון המגדרי ולהעצמת נשים ברשויות המקומיות, נחתם בשבוע שעבר הסכם מענק בין המשרד לשוויון חברתי לעריית מעלה אדומים במסגרתו יועברו מאות אלפי שקלים לפעילויות לקידום השוויון המגדרי ולהעצמת נשים ברשות.

בסופו של כנס ראשי הרשויות המקומיות שיזמה השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, ושהתקיים בשבוע שעבר בירושלים, חתמה השרה גילה גמליאל על הסכם מענק לעיריית מעלה אדומים לפעילויות לקידום השוויון המגדרי ולהעצמת נשים במעלה אדומים.
המענק, על סך מאות אלפי שקלים, ישמש לטובת שורה ארוכה של פעילויות שתבחר הרשות מבין סך של כ 30 תכניות לקידום נשים.
בין התכניות שהציע המשרד לרשויות ניתן למצוא קורס דירקטוריות, סדנאות להסבה והכשרה מקצועית, סדנאות להגנה עצמית, סדנאות להטמעת עקרונות תומכות משפחה, הורות שוויונית ועוד.
הסיוע מועבר במסגרת קול קורא שהפיץ המשרד לשוויון חברתי לרשויות המקומיות, במסגרתו יקיים המשרד פעילויות לקידום השוויון המגדרי ולהעצמת נשים בכל רחבי הארץ בהיקף כולל של עשרות מיליוני שקלים בשלוש השנים הקרובות.
בטקס החתימה השתתפו ראש העיר, בני כשריאל, סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, חברת מועצת העיר, מעין מור, מחזיקת תיק הנשים, יועצת רוה"ע לקידום מעמד האשה ויו"ר פורום הנשים, איריס אלפסי.
השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל אמרה כי : "ייחודיותה של התוכנית היא בכך שזו הפעם הראשונה שמשרד ממשלתי אינו "מנחית" על רשות מקומית תכניות, אלא מעמיד בפניהן סל מגוון של תכניות לבחירתן – למעשה, אנו נותנים לרשות "לתפור לעצמה את החליפה" שבאמת מתאימה לה.
ההיענות הרחבה, של קרוב למאתיים רשויות, והרצון של הרשויות להשתתף בתוכנית, הן ללא ספק עדות לכך שאנו עושים את הדבר הנכון וצועדים בכיוון הנכון בכל הקשור לקידום השוויון המגדרי ולהעצמת נשים בישראל.
שמחה על שיתוף הפעולה עם ידידי ראש העירייה בני כשריאל, ובטוחני כי עוד נצעד יחד דרך ארוכה לרווחת תושבי מעלה אדומים".
יו"ר פורום הנשים ויועצת ראש העיר לקידום מעמד האשה, איריס אלפסי , אומרת כי היא גאה לעמוד בראש פורום הנשים העירוני , פורום פעיל ומוביל שמורכב כולו מנשים מעורבות ופעילות בעיר ובקהילה שלנו .
חברת מועצת העיר, מעין מור, מחזיקת תיק הנשים, אומרת כי מעלה אדומים מקיימת במהלך כל השנה פעילויות רבות ומגוונות לקידום השוויון המגדרי ולהעצמת נשים במעלה אדומים וכי ההסכם המבורך שנחתם יסייע לנו רבות בהמשך העשייה הענפה בתחום.
אמשיך לפעול למען העצמת נשות העיר והנני מודעת לכוח הנשי ולעוצמה הנשית שאיתה ניתן ליצור ולהצמיח משהו טוב בעיר.
ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי העשייה שלנו בתחום קידום מעמד האשה רבה ומגוונת ונעשית לטובת כלל הקהילה ותושבי העיר.
אני מודה לשרה גילה גמליאל על היוזמה והמדיניות שלה לקדם ולהעצים נשים במסגרתה נחתם ההסכם עם הרשויות להעברת מאות אלפי שקלים לפעילויות לקידום השוויון המגדרי ולהעצמת נשים ברשות.