פקקי תנועה – כל הפתרונות

• תאריך: 14/09/2017
מפקד העוטף, נצ"מ בריק יצחק, הגיע השבוע ללשכתו של ראש העיר, בני כשריאל, לפגישה בנושא עומסי התנועה במחסום 2 סוכם: יורחבו שעות פתיחת שלושה נתיבים והקלה במעבר תושבי העיר במחסום 2 כשריאל מפרט את כל הפתרונות הזמניים עד לפתרון הקבע, ומבטיח: "לא אנוח עד שאביא את הסוגיה לידי פתרון"

ראש העיר, בני כשריאל, וסגנו ומ"מ, גיא יפרח, נפגשו בראשית השבוע עם מפקד עוטף ירושלים, נצ"מ בריק יצחק, ודנו עמו בנושא עומסי התנועה הכבדים שהיו בתקופה האחרונה.
פגישה זו התקיימה לאחר הפגישה הקודמת עם מפקד העוטף בשבוע שעבר, על מנת לבחון את שסוכם ולהרחיב את השעות בהן יוכלו תושבי העיר לעבור במחסום בשלושה נתיבים ובהקלות במעבר ככל האפשר.
בפגישה הציגו כשריאל ויפרח בפני מפקד המחסום את מצוקת התושבים, כאשר כשריאל חזר ואמר למפקד העוטף כי פקקי התנועה והעומסים הרבים, במיוחד בשעות הבוקר, בלתי נסבלים, פוגעים ומשבשים את שגרת החיים של תושבי העיר והאזור כולו.
בתום הפגישה אמר כשריאל כי "בעיית עומסי התנועה מדירה שינה מעיניי ולא יורדת מסדר יומי.
אני פועל בכל האמצעים על מנת לפתור אותה באמצעות פתרונות זמניים ויצירתיים, עד לפתרון הקבע".
כשריאל מדגיש בראשית דבריו כי "בעיית פקקי התנועה מוכרת וקיימת בכל אזור ירושלים, והארץ בכלל.
יש פקקי תנועה גדולים במודיעין, ביציאה מפסגת זאב, בגוש עציון, במבשרת ציון וגם אצלנו.
לצערי, הן המחסום והן מנהרת נעמי שמר נמצאים בשטחה המוניציפאלי של עיריית ירושלים, ולכן קשה לנו יותר לטפל.
למרות האמור, אני פועל רבות מול ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, ושר התחבורה, ישראל כץ, על מנת לפתור את הנושא".
הפתרונות הזמניים כשריאל מציין כי הוא פועל באמצעות פתרונות זמניים, ובהם: המחסום - הפגישות והקשר השוטף עם מפקד העוטף, האחראי על מחסום א-זעים, והסיכומים עמו על הרחבות שעות הפעלתם של שלושת הנתיבים ושל ההקלה במעבר במחסום.
צומת ואדי ג'וז – כשריאל סיכם עם ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, על שינויים גאומטריים בצומת ואדי ג'וז ושינוי זמני הרמזורים בצומת לטובת הנוסעים המגיעים ממעלה אדומים.
הנושא אושר ועתיד לצאת לפועל בזמן הקרוב.
בוקר רך בגני הילדים - גני הילדים ימשיכו להפעיל בוקר רך, על מנת לאפשר להורים להביא את הילדים לגן מוקדם בבוקר.
פתיחת בתי הספר מוקדם - הנחיתי את בתי הספר להציב את המאבטחים מוקדם, כך שיתאפשר לתלמידים להגיע כבר בשעה 7:20 לבתי הספר.
פתרונות תעסוקה – ראש העיר מקדם יחד עם החברה הכלכלית לפיתוח מעלה אדומים פתיחה והרחבה של אפשרויות תעסוקה לתושבי העיר באזור התעשייה.
פתרונות הקבע ראש העיר מציין כי פתרונות הקבע אמנם ארוכי טווח ודורשים מעט סבלנות, אך הם יביאו למענה סופי וראוי עבור תושבי העיר מחלף הגבעה הצרפתית – ראש העיר סיכם עם שר התחבורה על הקמת כביש משוקע (מנהרות) מתחת לגבעה הצרפתית, שיאפשר רצף נסיעה בצמד מנהרות דו מסלוליות ללא רמזור עד לשדרות בגין ותל אביב.
הנושא תוקצב ע"י משרד התחבורה בסכום כולל של כמיליארד שקלים, ובימים אלה מסתיימת התב"ע והתכנון המפורט לביצוע (ראה כתבה נפרדת).
רכבל נוסעים – ראש העיר סיכם עם שר התחבורה על הקמת רכבל בין מעלה אדומים להר הצופים.
השר הקצה כמיליון שקלים לבחינת היתכנות הפרויקט, ובמידה ויימצא כלכלי - יבוצע.
רכבת קלה - שר התחבורה הנחה את צוות משרדו לבחון מתווה חדש לרכבת קלה, שתאסוף את תושבי העיר והסביבה בדרכם לירושלים.
כביש מרקם החיים – ראש העיר לוחץ על הדרג המדיני לסיים את סלילת כביש 'מרקם החיים', שבו תהיה תנועה פלסטינית מצפון לדרום ובכך תתאפשר הזזת המחסום לאזור מישור אדומים.
כשריאל: "מבטיח שלא אנוח עד שאביא את הסוגיה לפתרון" כשריאל אומר כי "כפי שניתן לראות, אנו פועלים בכל הכיוונים והמישורים בסוגיית הפקקים.
לצערי, אין פתרונות קסם ואנו מייצרים כל העת פתרונות זמניים ויצירתיים עד לפתרון הקבע.
הנושא מונח בראש סדר העדיפויות שלי, ואני מבטיח כי לא אנוח עד שאביא את הסוגיה לידי פתרון ראוי לטובת תושבי העיר".