נפתחה שנה

• תאריך: 05/09/2017
שנת הלימודים תשע"ח נפתחה במעמד נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. 10,200 תלמידים נרגשים פתחו ביום שישי את שנה"ל. השנה נפתחה ברגל ימין בחגיגות רבה. נשיא המדינה התארח בעיר וביקר בביה"ס יסודי ממלכתי תל"י "נופי הסלע". כשריאל: מתרגשים וגאים לארח את כבוד נשיא המדינה בעירנו מעלה אדומים שהיא אחת מהערים המצליחות ביותר, הטובות ביותר והמצוינות ביותר בחינוך. הנשיא ריבלין: "שתהיה לכם שנה נפלאה, אהובים שלנו".

החופש הגדול הגיע רשמית לסיומו ושנת הלימודים תשע"ח נפתחה ביום שישי כסדרה בכל מוסדות החינוך בעיר.
לתלמידי כיתות א' התקיימו טקסים חגיגיים וקבלת פנים בכל בתי הספר ואורח הכבוד של כיתה א' בביה"ס תל"י "נופי הסלע" היה כבוד נשיא המדינה ,ראובן (רובי) ריבלין.
10,200 תלמידים נרגשים פתחו ביום שישי את שנה"ל.
השנה לומדים במערכת החינוך בעיר כ-10,200, תלמידים מתוכם כ- 1950 ילדים בגני הילדים .
למעלה מ- 643 ילדים הצטרפו למעגל הלימודים והחלו לראשונה את כיתה א' ב- 30 כיתות א' שנפתחו בבתיה"ס תומר רחל, ממ"ג, מגדים, מ"מ צמח השדה, נופי סלע, אלמוג, נירים, שדי חמד, מ.
תורה בנים, מ.
תורה בנות, ממ"ד צמח השדה, יפה נוף כולל חינוך מיוחד.
השנה נפתחה גם לגיל הרך, במערכת החינוך העירונית נפתחו 71 גני ילדים, גן מרכז מדעים אחד ו-22 בתי ספר במגזר הממלכתי והממ"ד מתוכם 11 בתי ספר יסודיים, ביה"ס אחד נירים לחינוך מיוחד , שחקים, ביה"ס אחד למחוננים ומצטיינים ו-9 בתיה"ס על יסודיים.
ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, סייר יחד עם מנהל אגף החינוך, דוד שרת וסגניתו, מיטל לבן, במוסדות החינוך השונים ברחבי העיר, ביסודי, בחטיבות, בתיכון, בימים הראשונים ללימודים, נפגש עם ההורים, מנהלי בתי הספר, הצוותים החינוכיים והתלמידים והשתתף בטקסי פתיחת שנה.
כך גם סגני רוה"ע, סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, וסגני רוה"ע, בוריס גרוסמן ושרה קמינסקי.
נשיא המדינה ראובן(רובי) ריבלין התקבל בחגיגיות ובהתרגשות רבה בביה"ס תל"י "נופי הסלע" שם ברחבת בית הספר קיבלו את פניו ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, סגנית רוה"ע שרה קמינסקי, חברי מועצת העיר, מעין מור, יהודה אסרף, ד"ר רוני טורטן, מנכ"ל העיריה , שמוליק חנוך, מנהל אגף החינוך , דוד שרת וסגניתו, מיטל לבן, מנהל מחוז ירושלים במשרד החינוך, מאיר שמעוני, מפקחת המחוז, אינה זלצמן, מפקד מחוז ש"י, ניצב משה ברקת, מפקד תחנת המשטרה, סנ"צ יגאל לוגסי, מנהלת ביה"ס, שרית אנג'ל אור.
הנשיא התקבל בשירים ובנפנופי דגלים של הילדים הנרגשים, לחץ ידיים וברך אותם ומיד לאחר מכן קיים פגישה עם ראש העיר, בני כשריאל וצוות ביה"ס.
הנשיא ריבלין ביקר בכיתה א' שם ברך את התלמידים הנרגשים, שוחח איתם, שאל שאלות וענה לשאלותיהם.
הילדים סיפרו לו כי הם כבר מכירים את אותיות הא' - ב'.
המפגש היה חם ולבבי.
ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, אמר כי אנו מתרגשים וגאים לארח את כבוד נשיא המדינה בעירנו.
עצם בואו בפתיחת שנת הלימודים לעיר מעלה אדומים זו הצהרה למעשה על הצורך להחיל את הריבונות הישראלית על העיר מעלה אדומים.
זו הצהרה שהעיר מתפתחת והיא חלק אורגני ואינטגרלי של מדינת ישראל.
הנשיא ריבלין שמר תמיד על העיר בכל תפקידיו ועזר לנו לפתח אותה, לחזק אותה ולהביא אותה להישגים כלכליים , אבל ההישג החשוב ביותר שלנו שיחד עם משרד החינוך הבאנו אותה להישגים חינוכיים.
כשריאל הוסיף כי מעלה אדומים היא אחת מהערים המצליחות ביותר, הטובות ביותר והמצוינות ביותר בחינוך, גם בחינוך להישגים וגם בחינוך לערכים והוא הנוסחה המנצחת של מעלה אדומים.
נשיא המדינה ראובן(רובי) ריבלין, אמר לילדים כי זוהי עיר נפלאה .
עיר יפה, עם אוויר נהדר, נוף יפה ומקומות משחקים.
חג פתיחת שנת הלימודים הוא יום חג ולתלמידי כיתה א' הוא חג מיוחד במינו.
הנשיא סיפר לילדים כי מביה"ס הגמנסיה העברית בו למד בילדותו בירושלים ראה את נוף הרי יהודה עליהם נבנתה מעלה אדומים.
לפגוש פעם ראשונה את המורה זה דבר שאי אפשר לשכוח.
באתי לכאן לאחת מערי ישראל לפתוח אתכם את שנת הלימודים.
הנשיא איחל לילדים ואמר: הכירו חברים חדשים, למדו דברים חדשים והמשיכו להתרגש בכל יום מחדש.
עוד הוסיף הנשיא ריבלין כי פתיחת שנה"ל היא יום חג ורגע של חשבון נפש.
הנשיא דיבר ושלח מסר לכל ילדי ישראל ואמר כי הדבר הראשון שלמדנו כאנשי העולם, כיהודים, הוא הערך "ואהבת לרעך כמוך".
כולנו יחידה אחת, חברה אחת, מדינה אחת.
למרות חילוקי הדעות יצרנו חברה נהדרת.
בואו נפסיק לריב.
גם כאשר אנחנו לא כל כך אוהבים אחד את השני, אנחנו מבינים שאנו צריכים לכבד אלה את אלה, שאנו צריכים להבין גם את הצד השני שלא מסכים איתנו.
אנחנו חברה אחת שגם למרות חילוקי הדעות הצליחה להחשב כפלא בעולם כולו.
אני מקווה שכולנו, כמו ילדי כיתה א' נלמד ונבין ש"ואהבת לרעך כמוך" מצריך דו שיח.