פורום מנהלים חגיגי לפתיחת שנת הלימודים תשע"ח

• תאריך: 05/09/2017
הערכה רבה ושביעות רצון גדולה מפתיחה מוצלחת של שנת הלימודים במפגש ראשי מערכת החינוך העירונית עם ראש העיר ומחזיק תיק החינוך. רוה"ע בני כשריאל : מערכת החינוך שלנו היא מצטיינת בחינוך, מצטיינת בהישגים, ערכים, מצוינות וחדשנות. מנהל מחוז ירושלים מאיר שמעוני: מרגש להגיע למעלה אדומים כל פעם מחדש

לאחר ששנת הלימודים תשע"ח נפתחה בעיר בחגיגיות רבה כסדרה ו-10,200 תלמידי גני הילדים ובתי הספר חזרו במהרה ובשמחה לשגרת הלימודים, התכנסו כל קברניטי מערכת החינוך בעיר וצוותי החינוך לפורום מנהלים חגיגי מכובד לציון פתיחת שנת הלימודים.
האירוע החגיגי התקיים ב"פיאנו בר" בהיכל התרבות, בהשתתפות ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, מנהל אגף החינוך דוד שרת, סגניתו מיטל לבן ,מנהל מחוז ירושלים במשרד החינוך, מאיר שמעוני, מפקחות בתי הספר היסודיים והעל יסודיים, מפקחת מחוזית אינה זלצמן, מנהלי בתי הספר היסודיים והעל יסודיים בעיר, מנהלי ארגוני הסמך והפונקציות התומכות של החינוך רכזי תחומים, צוות אגף החינוך, ועוד.
האירוע מתקיים מדי שנה בראשית שנת הלימודים על מנת לברך את מנהלי בתי הספר והצוותים החינוכיים לרגל שנת הלימודים.
המפגש כלל סקירה מקיפה של מנהל אגף החינוך ,דוד שרת ,על מערכת החינוך בשנת הלימודים הקרובה תשע"ח, ברכות שנשאו ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, מנהל אגף החינוך ,דוד שרת, מנהל מחוז ירושלים, מאיר שמעוני, מפקחת מחוזית אינה זלצמן , נציגת מנהלי הפונקציות התומכות, הדס זכריה, מנהלת מתי"א, דברי ברכה בשם המנהלים שנשאה מנהלת ביה"ס אמי"ת בנות, ברנדה פרוור הורביץ וכן טקס פרידה מבעלת תפקיד במערכת החינוך שפרשה, מנהלת הספרייה לשעבר, דבורה ישראלי.
האירוע הונחה על ידי דוד שרת ,מנהל אגף החינוך.
שרת ברך את המשתתפים ואמר כי שנת הלימודים נפתחה באופן מיטבי .
שרת ציין כי רוה"ע מוביל ביד רמה את מערכת החינוך ודואג לכל דבר שיש בעיר.
שרת נתן סקירה מקיפה על התהליכים המתרחשים במערכת החינוך העירונית.
אינה זלצמן, מפקחת מחוזית, לשעבר מנהלת ביה"ס מגדים ברכה ואמרה כי שנת הלימודים נפתחה בחגיגיות רבה כסדרה כמו כל השנים במעלה אדומים.
זלצמן אמרה כי תמיד מרגש לבוא למעלה אדומים ץ יש כאן המון הצלחות וסיפורים מחממי לב.
יש פה המו מנהיגים בהמון תחומים ויחד אנחנו יוצרים תמונה חינוכית חשובה ומוצלחת.
לראש העיר ,בני כשריאל ולמנהל המחוז מאיר שמעוני, יש קו דמיון של שאיפה להצלחה ולכוון גבוה.
מנהל מחוז ירושלים במשרד החינוך, מאיר שמעוני, אמר כי אין הרבה ראשי ערים כמו בני כשריאל.
בני מחזיק תיק החינוך ניחן במנהיגות, מעורב, אומר ועושה.
יש כאן מנהיגות מערכתית.
כשראש העיר לוקח את תיק החינוך אליו יש כאן אמירה ומשמעות לרצון של הצלחת מערכת החינוך והצלחת העיר כולה.
המודל שעובד כאן בעיר הוא מודל מנצח והכל מתחיל בחינוך.
העיר זכתה בהישגים רבים צעודות ופרסים ועוד לא אמרה את המילה האחרונה.
שמעוני הודה לכול השותפים .
מנהל אגף החינוך דוד שרת אמר כי מערכת החינוך מוכרת בקהילת החינוך הארצית כמערכת מתקדמת ומקצועית ובעלת תשתיות איכותיות.
משרד החינוך בוחר במעלה אדומים ליישום תכניות "פיילוט" בתחומים שונים.
הישגי התלמידים בבחינות הבגרות הם מהגבוהים בארץ.
ראש העיר ומחזיק תיק החינוך ,בני כשריאל ,הודה לכל העושים במלאכת החינוך על עבודתם המסורה והמקצועית לאורך כל הדרך , החל מהנהלת מחוז ירושלים בראשות מאיר שמעוני דרך אגף החינוך בעירייה בראשות דוד שרת וסגניתו וצוות האגף שעושה עבודה סיזיפית וקשה ועד למנהלי בתי הספר וגנ"י וצוותיהם, ההורים השותפים לעשייה והתלמידים.
כשריאל הודה גם לכל העוסקים במלאכה באגף שפ"ע וחינוך שעמלו לאורך כל חופשת הקיץ בבניה ,בשיפוצים ובהכנה של כל מוסדות החינוך ובכך התאפשר לפתוח את שנת הלימודים בהצלחה רבה וללא תקלות.
כשריאל אמר כי פתחנו את שנת הלימודים ברגל ימין, בהתרגשות ובגאווה עם נתונים טובים שקיבלנו על תוצאות הבגרות והצטיינות בתי ספר בערכים ומצוינות.
הדרך עוד ארוכה, נמשיך בקידום החינוך, נפעל להקמת מכללה להוראה ונגיע גם ל 95% זכאות לבגרות.
העיר שלנו מצטיינת בחינוך ועל כך מצהיר שר החינוך כל הזמן.
חלק מהזכות להיות מצטיינים היא שלכם.
העירייה תעשה הכל שמערכת החינוך תצליח הן במשאבים והן בידע .
עוד הוסיף כי הוא קורא לבתי הספר לחזור לקיים מסיבות סוף שנה בהפקה בית ספרית כמו תמיד ופחות להסתייע בהפקות חיצונית .
כשריאל הצהיר כי נמשיך להיות אחד מנושאי הגדל של החינוך במדינת ישראל.