הסתיימו העבודות לביצוע שינויים תחבורתיים בכיכר בית העיריה- הנשרים

• תאריך: 23/08/2017
העבודות לשדרוג מעגל התנועה בכיכר הנשרים הסתיימו והתנועה במקום החלה. הפניות החופשיות שנסללו מקלות בצורה משמעותית על עומס התנועה בכיכר בכל שעות היום ומסיטות את התנועות ימינה כך שהמכוניות יצטרכו להשתלב בתנועה בתוך הכיכר.

כן קוצרו מעברי החציה וחציית המעברים הארוכים לשניים, באמצעות אי ההפרדה, תוך מתן אפשרות להולך הרגל להתמקד בקטע אחד של תנועה מגיעה, ולווסת את חצייתו לפי התנועה הרלבנטית לו בלבד.
הנהגים יוכלו לקצר את זמן ההמתנה לחציית הולכי הרגל למעברים הקצרים יותר שייווצרו.
לפני שלושה חודשים החלו העבודות לשדרוג מעגל התנועה הראשי בעיר בכיכר הנשרים.
הפרויקט, שעלותו כשני מיליון שקלים, ממומן על ידי משרד התחבורה והבטיחות בדרכים והעירייה.
כעת, העבודות שביצע אגף אחזקה ושפ"ע הסתיימו והתנועה החלה כסדרה בכיכר.
כיכר "הנשרים" היא הכיכר הוותיקה בכניסה לעיר, נמצאת בלב העיר במסוך לבית העיריה ומרכזת אליה תנועה מכל השכונות.
הכיכר מהווה את מוקד העומס העיקרי בעיר, בעיקר בשעות הבוקר כאשר התושבים יוצאים לעבודתם בירושלים.
כיכר "הנשרים" היא גם אחד משלושת מוקדי תאונות הדרכים בעיר, גם בשל נפח התנועה של הולכי רגל ושל כלי רכב שהיא מושכת, וגם בשל מעברי החציה הארוכים שנועדו לחצות שני נתיבים.
בחלק מהמקומות היא כזו גם בשל בעיות של שדה ראיה.
לאחר בדיקה תנועתית ממושכת ותכנון מדוקדק, בשיתוף ובמימון משרד התחבורה ובהתייעצות עם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ועם המפקח על התעבורה ביו"ש, הוכנה התכנית שביצועה הסתיים בשבוע שעבר.
הרקע לביצוע העבודות במקום הוא חוות דעת מקצועית שקבעה כי ניתן להקל מאוד על עומסי התנועה בכיכר על ידי יצירת מפרצים חדשים לרכבים הפונים ימינה בכל מקום בכיכר.
במסגרת העבודות בכיכר בוצעו מפרצי כניסה חדשים לפונים לימין במטרה למתן ולהקל על עומס התנועה בתוך מעגל התנועה.
הפניות החופשיות ימינה מקלות בצורה משמעותית על עומס התנועה בכיכר בכל שעות היום, ומסיטות את התנועות ימינה כך שלא יצטרכו להשתלב בתנועה בתוך הכיכר.
איי התנועה המפרידים הוא קיצור מעברי החציה וחציית המעברים הארוכים לשניים, באמצעות אי ההפרדה, תוך מתן אפשרות להולך הרגל להתמקד בקטע אחד של תנועה מגיעה, ולווסת את חצייתו לפי התנועה הרלבנטית לו בלבד.
הנהגים יוכלו לקצר את זמן ההמתנה לחציית הולכי הרגל למעברים הקצרים יותר שייווצרו.
כעת כשהסתיימו העבודות נפתח לכולם גם הנתיב של התחבורה הציבורית שמגיע משכונת "צמח השדה" לכיוון תחנת הדלק.
השלמת העבודות כללה גם את שינוי הכניסה לבית העיריה וכעת הכניסה מתבצעת דרך כניסת החניון האחורי של הקניון ,בשל כך נוספו מקומות חנייה נוספים.
במסגרת העבודות ,בוצעו גם עבודות הנגשה לבעלי מוגבלויות שכללו הנמכת מדרכות באבן מיוחדת לכבדי ראייה.
ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי שדרוג הכיכר נותן פתרון תחבורתי מצוין לעומס שהיה במקום ומאפשר לנוסעים לנסוע בבטחה.
כשריאל מודה לשר התחבורה ,ישראל כץ ,על הסיוע לעיר, ולכל העסוקים במלאכה בראשות אגף שפ"ע שביצע את העבודות במהירות וביעילות.