נערכים לפתיחת שנת הלימודים תשע"ח

• תאריך: 23/08/2017
בשנה"ל תשע"ח מערכת החינוך במעלה אדומים חוצה את קו 10,000 תלמידים. מערכת החינוך במעלה אדומים משלימה את ההכנות הנדרשות לפתיחת שנת הלימודים כסדרה. מבני בתי הספר וגנ"י בעיצומן של ההכנות.

כל מרכיבי הביטחון במוסדות החינוך מוכנים וערוכים.
כשריאל: שבועיים לפני פתיחת שנת הלימודים תשע"ח פועלת המערכת בקדחתנות להכשיר את מוסדות החינוך ולהכשירם בצורה המרבית והמיטבית לטובת 11,000 תלמידי מערכת החינוך מגן ועד י"ב.
כמידי שנה בחופשת הקיץ נערכת העירייה כנדרש לקראת פתיחת שנה"ל עם שיפוצי הקיץ וההכנות הנדרשות במוסדות החינוך, גיוס מורים ואישור תכניות לימוד חדשות לשנת הלימודים.
במסגרת השגרה וההיערכות לשנת הלימודים הקרובה ,קיים בראשית השבוע ראש העיר, בני כשריאל, מחזיק תיק החינוך, יחד עם הגורמים המקצועיים בעירייה, פגישת עבודה מקצועית להיערכות לקראת פתיחת שנה"ל תשע"ח בשבוע הבא.
בפגישת העבודה המקצועית השתתפו סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, מנהל אגף החינוך, דוד שרת , סגנית מנהל אגף החינוך, מיטל לבן, מנהלת מחלקת גני ילדים, עינת בוטבול חורש ,מנהל הקונסרבטוריון, פרופ' בנימין שפירא, נציג אגף שפ"ע, יוסי נסירי, מנהל אגף הביטחון, נועם הרוש, מנהל מרכז מוסדות חינוך בטיחות וחירום, ניסים טוויטו, מהנדס העיר, יונתן לובל, מנהל אגף מוניציפאלי ושיטור עירוני, רונן אקנין, גזבר העיריה, מוטי בר שישית, מנהל אגף תכנון אסטרטגי ותחבורה, גרשון לוקיי, מנהלת אגף הרווחה ושירותים חברתיים, עפרה בן ישעיה ועוד.
ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, קיבל סקירה מקצועית מקיפה מכל אחד ואחד מבעלי התפקידים על ההכנות לפתיחת שנת הלימודים שנמצאות בעיצומן הן בבתי הספר והן בגני הילדים בהן השלמות עבודות הבנייה והשיפוצים שבוצעו במהלך חופשת הקיץ בהן שיפוץ חדרי שירותים, הרחבת חדרי מורים, תקרות אקוסטיות, עבודות נגישות, צביעה כללית ב- 45 גני ילדים, שיפוץ אולמות ספורט, ניקיון ותחזוקה.
בישיבה עודכן כי הסתיים פרויקט סימון מעברי החצייה בעיר, קווי התלמידים כולם יפעלו כסדרם לפי דרישות ושינויים של בתי הספר, כל הכניסות לבתי הספר הונגשו ועוד.
לקראת פתיחת שנה"ל תשע"ח עולה מן הנתונים כי העיר חצתה את קו ה- 10,100 תלמידים שילמדו השנה במערכת החינוך בעיר בה יפתחו השנה 71 גני ילדים בהם כ- 1970 ילדים .
בשבועות הקרובים מקיים ראש העיר, בני כשריאל, סיורים במוסדות החינוך השונים, במטרה לעמוד מקרוב על ההכנות לקראת פתיחת שנת הלימודים , לראות את עבודות השיפוצים והבנייה שבוצעו ולהתרשם מהעבודות והשלמתן ביעדן עם פתיחת השנה.
אל הסיורים מתלווה לראש העיר הצוות המקצועי בעירייה, שעובד קשה על מנת לוודא שבתי הספר וגני הילדים יהיו מוכנים לקלוט את התלמידים בצורה נאותה וראויה.
ניסים טויטו , מנהל מרכז מוסדות חינוך, בטיחות וחירום, אמר כי מערכת החינוך בעיר ערוכה ומוכנה היטב כמו בכל שנה לפתיחת שנת הלימודים באופן ביטחוני ובטיחותי.
ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, אמר כי אגף החינוך, אגף ההנדסה ואגף שפ"ע עובדים קשה בימים אלה על מנת להכין את כל בתי הספר וגני הילדים לקלוט את ילדינו ולפתוח את שנת הלימודים בצורה חלקה וראויה, ועל כך יישר כוח גדול.
אני מאחל לכל מנהלי בתי הספר, הצוותים החינוכיים, הגננות והסייעות הרבה הצלחה ושנת לימודים פורייה ומבורכת.