להכיר ולהוקיר , לומר תודה

• תאריך: 20/08/2017
מעלה אדומים מוקירה את מתנדביה ומקדמת את ערכי ההתנדבות, המעורבות והנתינה ומחזקת את תחום ההתנדבות והרחבתו למעגלים ותחומים נוספים. בראשית ספטמבר יתקיים ערב הוקרה עירוני לכל מתנדבי העיר

בעירייה קוראים לכל המתנדבים לפנות ולהירשם לערב ההוקרה.
חבר מועצת העיר רפי אוברגוט מחזיק תיק המתנדבים: כולי גאווה על העשייה שלנו ב 3 השנים האחרונות.
בחודש מרץ האחרון זכתה העיר מעלה אדומים באות הקהילה המתנדבת לשנת 2017 , בדגש על זכתה ולא קיבלה, משום שכל מעשה של נתינה הינו חסד וזכות.
מתוך עשרות ערים ורשויות מקומיות בישראל שהגישו את מועמדותן לאות "קהילה מתנדבת", קבעה ועדה בראשותה של השופטת בדימוס, דליה דורנר, והחליטה שהעיר מעלה אדומים היא אחת משלושת הערים הזוכות באות "קהילה מתנדבת" לשנת 2016 .
האות הוענק לראש העיר בני כשריאל בטקס חגיגי במעמד יו"ר הכנסת ושר הרווחה.
בזכות כך זכתה מעלה אדומים על היותה מופת ודוגמה למעורבות חברתית ענפה של תושביה.
תושבי העיר שמים דגש ניכר על ערכי ההתנדבות הן בשגרה והן בחרום, על ערבות הדדית וסולידריות המסייעות לקיומה של חברה מלוכדת ערכית ומפותחת.
הזכייה באות הינה ביטוי למחויבות חברתית ולערבות הדדית של התושבים, היוצרים בעשייתם הזדמנויות לגשר ולקשר בין מרכיבי הקהילה.
העשייה תורמת לצמיחה אישית וחברתית ומאפשרת העצמה, פיתוח חוסן וחיזוק העיר והקהילה כולה.
לטקס אשר נערך בכנסת בחודש מרץ הגיעו נציגי ארגוני התנדבות, אשר עבורם הייתה זו התרגשות עצומה וגאווה, ובמעמד זה ראש העיר קיבל את האות בשם כלל התושבים.
כעת, לפני החגים ,מעלה אדומים מבקשת להוקיר את מתנדביה ולקדם את ערכי ההתנדבות, המעורבות והנתינה ולחזק את תחום ההתנדבות והרחבתו למעגלים ותחומים נוספים.
במעלה אדומים יש למעלה מ-1,500 מתנדבים הפועלים בארגוני התנדבות המוכרים בעיר.
הם, וכמוהם עוד מאות ואלפי תושבים, מתנדבים עצמאית, עושים מלאכתם קודש, מגיעים ממקום של אהבה וצורך עז לתת, עבורם ההתנדבות היא דרך חיים ערכית שהקבלה בה גדולה מהנתינה והסיפוק הוא עצום.
התנדבותם נעשית ללא כל כפייה, מתוך בחירה חופשית של המתנדב (ללא אילוץ של מסגרת או תפקיד), וללא תמורה חומרית בצידה (כספית או שווה-כסף, דוגמת נקודות באקדמיה).
ההתנדבות הינה ביטוי לאחריות , למחויבות חברתית ולערבות הדדית, תורמת לצמיחה אישית וחברתית.
הנותן מקבל והמקבל נותן זהו מעגל קסמים התורם רבות לחברה ולאדם.
כשאנו מתחילים לראות את הטוב שבזולת אנו מתחילים למצוא את הטוב שבנו.
היחידה לעבודה קהילתית והתנדבות באגף הרווחה והשירותים החברתיים, בהובלתה של מעין סימון ובסיוע של מתנדבות נוספות מהקהילה ובהן מירב בנקין, לבנה צמח וריבה פרידמן, בשיתוף עם חבר מועצת העיר, רפי אוברגוט, מחזיק תיק ההתנדבות והמתנ"ס, מובילים את ארגון ערב ההוקרה.
סימון פונה לקוראים בפניה אישית ומבקשת ש"במידה ומכירים ארגונים נוספים שאינם רשומים כאן ומפעילים בהם או מופעלים על-ידי מתנדבים, נשמח להכירם ולהוקירם גם כן".
סימון מציינת ש"בנוסף לארגונים הנפלאים הקיימים בעיר יש את האנשים המיוחדים, האנשים היפים שעושים למען האחר, ללא קבלת תמורה חומרית, אלה שנותנים שיעורי עזר בחינם , שעוזרים לשכן, לקשיש, לשכנה שילדה, שמחלקים מזון או ביגוד, שמארגנים תרומות לנזקקים, שיש ברשותם גמחי"ם , שמייעצים, שעושים פעולה של נתינה ללא תמורה כספית, שבשבילם הנתינה לאחר זהו אורך חיים.
גם לאנשים אלו אנו רוצים לומר תודה גדולה על נתינתם כל השנה ולהזמין אותם לחגוג עם כל העושים טוב בעיר בערב מיוחד שכולו שמחה והוקרה שיתקיים ביום רביעי כב' באלול תשע"ז 13.09.17 בשעה 19:00.
מוזמנים ליצור איתנו קשר ולהירשם ביחידה לעבודה קהילתית, אגף הרווחה והשירותים החברתיים.
02-5421398, hitnadvutma@gmail.
com, ובפייסבוק: "היחידה לעבודה קהילתית והתנדבות מעלה אדומים".
במידה ואתם מכירים מישהו שהתנדבות אצלו היא דרך חיים, ויודעים שמסיבותיו לא ירשם מיוזמתו, נשמח לקבל את פרטיו וניצור עמו קשר להגיד גם לו תודה.
מחכים לכם ! ראש העיר, בני כשריאל אומר כי ככל שהפעילות ההתנדבותית בקהילה רבה יותר, כך יהא רב יותר חוסנה של הקהילה ושל פרטיה.
מעלה אדומים היא מודל מיוחד לעשייה התנדבותית ושילוב תושבים בעשייה החברתית ואני גאה לעמוד בראש אחת הערים המובילות את תחום ההתנדבות והפעילות הקהילתית.