הקיץ של סיירת ההורים

• תאריך: 07/08/2017
חופשת הקיץ כבר בשיאה וסיירת ההורים בפעילות שטח במוקדי הבילוי של הנוער. מתנדבי הסיירת מסיירים באזורי הבילוי של בני הנוער, במטרה לתרום בנוכחותם לצמצום ההתנהגויות סיכוניות, לשמש אוזן קשבת לבני הנוער ולתת מענה לצרכים העולים מהשטח. ראש העיר בני כשריאל הצטרף לסיור של הסיירת והתרשם עמוקות. כשריאל: הסיירת היא שילוב של אנשים מקסימים ואיכותיים שמגיעים מתוך אכפתיות ומסירות לקהילה.

בליל יום חמישי בסוף שבוע האחרון ראש העיר, בני כשריאל, יצא לסיור לילי עם סיירת ההורים.
כמדי קיץ מאז הקמת סיירת ההורים, רוה"ע, בני כשריאל נוהג לצאת לפגוש את בני הנוער בחופשת הקיץ, לשמוע מפיהם כיצד הם מבלים או עובדים בימי החופשה הארוכה שלהם ולעמוד מקרוב אחר העדפות ומיקום בילוי הנוער בלילות הקיץ החמים.
כך גם היה בליל חמישי האחרון, לילה חם במיוחד, ראש העיר הצטרף לאחד מהצוותים של סיירת ההורים ואיתם סייר בשבילים, גנים ציבוריים ובמקומות נוספים המועדפים על בני הנוער לבלות בשעות הלילה.
היה זה לילה שקט יחסית ללילות הקיץ .
כשריאל התרשם ממסירותם של המתנדבים ובסיכום הערב הודה למתנדבים שיצאו למשמרת בשם העיר כולה וההורים.
סיירת מעלה אדומים שייכת ליחידת קידום הנוער של המתנ"ס.
הסיירת מורכבת מהורים תושבי העיר המתנדבים לסייר באזורי הבילוי של בני הנוער, במטרה לתרום בנוכחותם לצמצום ההתנהגויות סיכוניות, לשמש אוזן קשבת לבני הנוער ולתת מענה לצרכים העולים מהשטח.
הפעילות מתבצעת במוקדי בילוי בני הנוער בפארקים, גנים ציבוריים, חצרות בתי הספר, שבילי בטחון ועוד ופועלת בצוותים רגליים וממונעים.
המתנדבים במהלך השנה עוברים הכשרות שוטפות מטעם תכנית "עיר ללא אלימות" והרשות למלחמה בסמים ואלכוהול, במהלכן מוענקים להם כלים להתמודד עם התופעות השונות בהן ייתקלו במהלך פעילות הסיירת מידע בנושא השפעות של אלכוהול וסמים, איתור בני נוער בסיכון, אינטרקציה עם בני הנוער ותכנים נוספים.
הסיירת תורמת להגברת המודעות של ההורים לתרבות הפנאי של בני הנוער, מעורבות בתרבות הבילוי, ריסון ומניעת אלימות וונדליזם, איתור בני נוער בסיכון והפנייתם לגורמים המתאימים, יצירת שיתוף פעולה בין התושבים וגורמי האכיפה והגברת נוכחות בוגרת באזורים מועדים לפורענות והגברת המודעות של ההורים לנושא ההתנדבות בקהילה במהלך כל השנה סיירת ההורים פועלת בלילות סופי השבוע בכל מוקדי בילוי בני הנוער בעיר .
רכזת הסיירת, דלית מור, מספרת כי לא פעם נשאלה על ידי אנשים שאינם מתנדבים כיצד בני הנוער מגיבים אלינו שאנו "המבוגרים" נמצאים במקום הנוחות והבילוי שלהם וכרכזת סיירת הורים אני מבחינה בתופעה מעניינת כאשר בני נוער פוגשים את מתנדבי סיירת ההורים בשעות הלילה, אדם מבוגר שהוא אינו אחד מצוות המורים או הוריו ובכל זאת ולמרות הכל הוא נמצא שם בשבילו בשעות שאינן שגרתיות, הם מעריכים זאת ומרגישים גם בנוח לשתף ולהתייעץ גם בנושאים יום יומיים.
כפי שלא פעם אמרתי שהשיחות הטובות ביותר מתקיימות לאור ירח או לאור הפנס ולכן, מתפתח קשר של אמון.
ראש העיר, בני כשריאל, אמר בישיבת מועצת העיר השבוע לחברי המועצה כי השתתף בליל חמישי בסיור של הסיירת והתרשם עמוקות מאיכות החברים בסיירת ומפעילותם.
כשריאל אמר כי מחמם את הלב לראות את המתנדבים המסורים נותנים מזמנם ומרצם למען בני הנוער .