עוד צעד משמעותי בהיערכות העיר לשעת חירום.

• תאריך: 07/08/2017
היחידה לעבודה קהילתית באגף הרווחה והשירותים החברתיים, גייסה את המתנדבים להכשרה בשיתוף עם אגף הביטחון ואגף משאבי אנוש בעירייה. המתנדבים סיימו את ההכשרה והשתתפו בתרגול וכעת יעזרו לעירייה בהעלאת הצרכים וגיוס מתנדבים מהשטח, ומצד שני יסייעו בהעברת מידע מהרשות ובסיוע לתושבים בעתות חירום כשריאל: רואה חשיבות רבה בבניית קהילה חזקה, אכפתית ומעורבת בשגרה, וכך גם בחירום. כשריאל מודה לתושבים שהתגייסו להתנדב בעת חירום ולעזור לרשות לספק מענה מיטבי לתושבים.

בחודשים האחרונים החלה היחידה לעבודה קהילתית ולהתנדבות, באגף הרווחה והשירותים החברתיים בניהולה של עופרה בן-ישעיה, בתהליך של הכשרת מתנדבים לניהול החמ"ל העירוני, אשר יפעל לריכוז גיוס והפעלת מתנדבים בעת חירום.
התהליך, שהובילה עו"ס קהילתית ,מירב חורי, כלל ארבעה מפגשי הכשרה שבהם השתתפו המתנדבים במפגשי לימוד ותרגול.
שיאו היה בתרגיל עירוני שהתקיים ביום רביעי ה-2.
8, אשר בחן את היערכותו של חמ"ל המתנדבים לשעת חירום.
את התרגיל ניהל ארגון "לב אחד", המומחה בניהול מתנדבים בחירום.
התרגיל דימה התרחשות של רעידת אדמה במעלה אדומים – הטלפוניה קרסה, מערכות החשמל נפגעו וחמ"ל המתנדבים נדרש להתמודד עם האנדרלמוסיה בעיר.
בהמשך נבחנה התמודדות החמ"ל עם הימים שלאחר מכן ושגרת החירום.
חלוקת התפקידים המוקדמת וארגון המשימות היעיל הביאו להצלחה ולעמידה ביעדים מעל למצופה, ולפרגון מצד כל הנוכחים בתרגיל.
עו"ס קהילתית, מירב חורי, אשר ריכזה את ההכשרה אומרת כי : "אני שמחה להוביל את התהליך הזה, שמוכיח שיש על מי לסמוך בשעת חירום.
מתנדבים רציניים ביותר המחויבים למשימה ולעיר.
תודה גדולה למעין סימון, מנהלת היחידה לעבודה קהילתית שיזמה את ההכשרה וליוותה ותמכה לכל אורך הדרך.
בתרגיל נכחו, ניסים טוויטו, מנהל מרכז מוסדות חינוך וחירום, עפרה בן ישעיה, מנהלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים, נורית קרמר, סגנית מנהלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים.
השילוב בין תושבים לעובדי עירייה ביטא את הסולידריות והמעורבות החברתית הקיימת בעירנו.
לאחר התרגיל חולקו תעודות הוקרה למתנדבים במעמד מ"מ וסגן ראש העיר, גיא יפרח, אשר הודה למתנדבים, הביע התרשמותו ממידת מחויבותם ומקצועיותם וכינה אותם כ"סיירת מובחרת" של המתנדבים.
ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי הוא רואה חשיבות רבה בבניית קהילה חזקה, אכפתית ומעורבת בשגרה, וכך גם בחירום.