השבוע התקיים אירוע הסיום וטקס חגיגי לפרויקט מחשב לכל ילד.

• תאריך: 07/08/2017
מטרת פרויקט "מחשב לכל ילד" היא לאפשר שוויון הזדמנויות לאוכלוסיות חלשות ברחבי המדינה ולהקנות מיומנויות טכנולוגיות לאוכלוסיות אלה. אירוע הסיום התקיים באגף החינוך בעירייה. כשריאל: במחשב יש את הכל, גם את הטוב וגם את הרע ואנחנו מכוונים את הילדים שלנו להוציא רק את הטוב .סגן רוה"ע גיא יפרח: פרויקט "מחשב לכל ילד" משפיע על דור העתיד של ילדינו.

בראשית השבוע התקיים אירוע הסיום וטקס חגיגי לפרויקט מחשב לכל ילד.
האירוע התקיים באגף החינוך בעירייה בהשתתפות סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, מנהל אגף החינוך, דוד שרת, מיטל לבן, סגנית מנהל אגף החינוך, נציגת עמותת מחשב לכל ילד, הילית אדלר, רכזת הפרויקט בעירייה ,נורית מנדל ,הורים, ילדים.
קורס מחשב לכל ילד התקיים גם השנה, כמידי שנה ,בשיתוף של עמותת מחשב לכל ילד שליד משרד ראש הממשלה, ויו"ר המועצה הציבורית של "מחשב לכל ילד" סגן השר ,ח"כ ירון מזוז, עיריית מעלה אדומים וחברת אומגה שאחראית על התוכן.
פרויקט "מחשב לכל ילד" הוקם בשנת 1996 ביוזמת אנשי עסקים מובילים בישראל ובשותפות משרד ראש הממשלה, כדי להעניק מחשבים, ערכות תוכנה והדרכה לילדים שאין יד משפחתם משגת לרוכשם.
מחשב לכל ילד" הינו היחיד הפועל בבתי הילדים והשפעתו חושפת את כל בני המשפחה (אחים והורים) לשימוש במחשב ומאגרי המידע.
פרויקט מחשב לכל ילד לשנת 2017 במעלה אדומים הוכתר בהצלחה, במסגרתו חולקו 10 מחשבים לילדים ממשפחות מעוטות יכולת בלבד לפי קריטריונים מאוד ברורים של משרד החינוך למשפחות מעוטות יכולת.
במסגרת הפרויקט בכללותו מוענקות מידי שנה אלפי ערכות מחשב לבתי המשפחות הכוללות מחשב חדש וחדיש, הדרכה בת 45 שעות, תוכנות ולומדות, חיבור לאינטרנט, מוקד טלפוני לסיוע טכני ואחריות בבית המשפחה למשך שלוש שנים.
הפרויקט פועל לסגירת הפערים בחינוך במוקדי התהוותם באמצעות השוואת התנאים הבסיסיים בתחום המחשוב, לרבות הציוד, זמן השימוש והידע בין ילדי השכבות המבוססות לבין ילדי השכבות החלשות ומטרתו הינה לאפשר לילדים משכבות מצוקה לרכוש מיומנויות שימוש במחשב והתחברות למאגרי מידע.
אלה יסייעו בפיתוח חשיבה יוצרת, יתרמו להתפתחות הילד ולהעלאת דימויו העצמי, וישמשו מנוף לצמצום הפער החברתי.
השנה השתתפו בתכנית 10 תלמידים מכלל בתי-הספר בעיר ,בעיקר תלמידי חטיבות ביניים ותיכונים, את הקורס הדריכה השנה ,רות קוצרה, שממשיכה בפרויקט כבר שנה שנייה בהצלחה.
הקורס התקיים במעבדת המחשבים של ביה"ס "תיכון אורט דקל וילנאי" בהנאה ובהצלחה רבה.
ניכר שהקורס השנה היה ברמה גבוהה מאוד.
במהלכו רכשו התלמידים, את מיומנויות המחשב בתחום תוכנות office וניצול נכון של האינטרנט והגיעו להישגים מצוינים.
כל מסיימי הקורס יקבלו בשבועות הקרובים מחשבים ובכך תמומש מטרת הפרויקט צמצום הפער הדיגיטלי.
ראש העיר, בני כשריאל, מחזיק תיק החינוך, אומר כי פרויקט "מחשב לכל ילד" הנו היחיד הפועל בבתי הילדים והשפעתו חושפת את כל בני המשפחה לשימוש במחשב ובמאגרי המידע.
הפרויקט חשוב ומבורך ומסייע לסגור את הפער הדיגיטאלי.
במחשב יש את הכל, גם את הטוב וגם את הרע ואנחנו מכוונים את הילדים שלנו להוציא רק את הטוב.