שינויים תחבורתיים בכיכר בית העיריה- הנשרים

• תאריך: 23/07/2017
העבודות לשדרוג מעגל התנועה בכיכר הנשרים נמצאות בשיאן ויסתיימו בסוף החודש. הפניות החופשיות ימינה יקלו בצורה משמעותית על עומס התנועה בכיכר בכל שעות היום, ויסיטו את התנועות ימינה כך שלא יצטרכו להשתלב בתנועה בתוך הכיכר.

יתרון נוסף באיי התנועה המפרידים הוא קיצור מעברי החציה וחציית המעברים הארוכים לשניים, באמצעות אי ההפרדה, תוך מתן אפשרות להולך הרגל להתמקד בקטע אחד של תנועה מגיעה, ולווסת את חצייתו לפי התנועה הרלבנטית לו בלבד.
הנהגים יוכלו לקצר את זמן ההמתנה לחציית הולכי הרגל למעברים הקצרים יותר שייווצרו.
לפני שלושה חודשים החלו העבודות לשדרוג מעגל התנועה הראשי בעיר בכיכר הנשרים.
הפרויקט, שעלותו כשני מיליון שקלים, ממומן על ידי משרד התחבורה והבטיחות בדרכים והעירייה.
כיכר "הנשרים", הכיכר הוותיקה בכניסה לעיר, מרכזת אליה תנועה מכל השכונות ומהווה את מוקד העומס העיקרי בעיר, בעיקר בשעות הבוקר כאשר התושבים יוצאים לעבודתם בירושלים.
כיכר "הנשרים" היא גם אחד משלושת מוקדי תאונות הדרכים בעיר, גם בשל נפח התנועה של הולכי רגל ושל כלי רכב שהיא מושכת, וגם בשל מעברי החציה הארוכים שנועדו לחצות שני נתיבים.
בחלק מהמקומות היא כזו גם בשל בעיות של שדה ראיה.
לאחר בדיקה תנועתית ממושכת ותכנון מדוקדק, בשיתוף ובמימון משרד התחבורה ובהתייעצות עם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ועם המפקח על התעבורה ביו"ש, הוכנה התכנית שביצועה החל עכשיו.
הרקע לביצוע העבודות במקום הוא חוות דעת מקצועית של האגף לתכנון אסטרטגי ותחבורה בראשות מנהל האגף, גרשון לוקיי, שבדק מקצועית את התנועה בכיכר ומצא כי ניתן להקל מאוד על עומסי התנועה בכיכר על ידי יצירת מפצים חדשים לרכבים הפונים ימינה בכל מקום בכיכר.
במסגרת העבודות בכיכר מבוצעים מפרצי כניסה חדשים לפונים לימין במטרה למתן ולהקל על עומס התנועה בתוך מעגל התנועה.
היתרון הנוסף באיי התנועה המפרידים הוא קיצור מעברי החציה וחציית המעברים הארוכים לשניים, באמצעות אי ההפרדה, תוך מתן אפשרות להולך הרגל להתמקד בקטע אחד של תנועה מגיעה, ולווסת את חצייתו לפי התנועה הרלבנטית לו בלבד.
הנהגים יוכלו לקצר את זמן ההמתנה לחציית הולכי הרגל למעברים הקצרים יותר שייווצרו.
העבודות המבוצעות בקצב משביע רצון אמורות להסתיים לקראת סוף חודש יולי ואז יפתח לכולם גם הנתיב של התחבורה הציבורית שמגיע משכונת "צמח השדה" לכיוון תחנת הדלק.
לאחר השלמת העבודות הכניסה לרחבת בית העיריה תשונה ותעבור לכניסת החניון האחורי של הקניון ,בשל כך יתווספו מקומות חנייה נוספים.
במסגרת העבודות ,מבוצעות גם עבודות הנגשה לבעלי מוגבלויות הכוללות הנמכת מדרכות באבן מיוחדת לכבדי ראייה.