בית ספר של החופש הגדול

• תאריך: 23/07/2017
מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב וראשי מחוז ירושלים במשרד החינוך ביקרו בביה"ס תל"י נופי הסלע ועמדו מקרוב אחר תכנית ביה"ס של החופש הגדול. כשריאל: במעלה אדומים יש עשייה חינוכית איכותית ומבורכת.

בראשית השבוע התקיים בביה"ס תל"י נופי הסלע ביקור של צמרת משרד החינוך בראשות מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב והנהלת המחוז במטרה לעמוד מקרוב ולהתרשם מתכנית ביה"ס של החופש הגדול.
לביקורו של מנכ"ל משרד החינוך, אבואב, נלוו מנהל מחוז ירושלים ומנח"י, מאיר שמעוני, מפקחת כוללת יסודי, אינה זלצמן, מנהלת האגף לחינוך יסודי , אתי סאסי, דובר המחוז, שאולי פאר , מפקחת ביה"ס , רונית חן, וכן לקחו חלק בביקור ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, סגן ומ"מ רוה"ע, גיא יפרח, מנכ"ל העירייה, שמוליק חנוך, מנהל אגף החינוך, דוד שרת, סגניתו, מיטל לבן, מנהל המתנ"ס, אורי מסיל, מנהלת ביה"ס נופי הסלע, שרית אנג'ל אור וצוותה.
הביקור בביה"ס תל"י נופי הסלע התקיים כביה"ס המשמש מודל להפעלת הפרויקט.
העיר מעלה אדומים ומערכת החינוך האיכותית והטובה משמשת דוגמא ופיילוט להפעלת פרויקטים חינוכיים רבים של מחוז ירושלים במשרד החינוך.
תכנית "בתי הספר של החופש הגדול", פועלת בשבועות הראשונים של חופשת הקיץ, החל מה-1 ביולי ועד 21 ביולי.
הפעילות מתקיימת בימים א-ה, בין השעות 8.
00- 13.
00.
בשנת הלימודים תשע"ז מיושמת התכנית בכיתות א'-ג' בפריסה ארצית במוסדות החינוך הרשמיים והמוכשרים.
מספר התלמידים הממוצע בקבוצה עומד על 28 בחינוך הרגיל ו-7 תלמידים בכיתות החינוך המיוחד.
לפי תפיסת משרד החינוך, האחריות על החינוך היא לא רק בזמן שנת הלימודים, אלא לאורך כל השנה וגם בחופשת הקיץ ברצף מעגלי, חינוכי וקהילתי.
האחריות על הילדים היא של ההורים ושל המורים מדי בוקר, אחה"צ, לילה - לימודים וחופשות.
בביה"ס של החופש הגדול מקיימים פעילויות תרבות, למידה והעשרה בהן חשיפה לתחומים שאינם בתכנית הליבה והתנסות חווייתית בהם, כמו: בתחומי האומנויות, הספורט, החינוך הסביבתי.
פעילויות חברתיות ערכיות בהן תכנים חברתיים ערכיים בדגש על מעורבות חברתית, האחר הוא אני, אני והקבוצה, תרבות הפנאי וערכי מפתח הל"ב, פעילויות בנושא מרכז , הנושא המרכז הוא ירושלים, קריאה להנאה, ימי שיא שבועיים שיתמקדו בנושאים ערכיים-חינוכיים ופעילויות שיא מתוזמנות ארצי ועוד.
במהלך הביקור מנכ"ל המשרד ובכירי המשרד שמעו סקירה על פעילות התכנית בביה"ס, נכנסו לכיתות, שוחחו עם הילדים, שאלו שאלות, התעניינו ושמעו מהילדים ומהמורים על התכנית, פעילותה, הצלחתה ועל הדרכים לשיפורה והרחבתה לשכבות גיל נוספות בעתיד.
מנהלת ביה"ס, שרית אנג'ל אור, דיווחה כי למעלה מ 80% מילדי ביה"ס נרשמו לתכנית ביה"ס של החופש הגדול שזהו אחוז גבוה מאוד לעומת הממוצע הארצי ובכלל.
ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, הודה למנכ"ל שמואל אבואב על ביקורו בעיר ולמנהל המחוז מאיר שמעוני על שיתוף הפעולה הפורה, התמיכה והילווי של מחוז ירושלים במערכת החינוך בעיר.
כשריאל אמר כי במעלה אדומים יש עשייה חינוכית עניפה, איכותית ומקצועית.