כל אחד צריך שיהיה לו חבר ,חבר אחד לפחות.

• תאריך: 27/06/2017
השתייכות חברתית היא צורך בסיסי בקרב כל בני האדם, ילד שחווה דחיה או חוסר שייכות חברתית חש בדידות, וירידה בתחושת הביטחון והערך העצמי. תקופת החופש הגדול מעצימה את תחושת הבדידות אצל ילדים ואת האכזבה והתסכול בקרב ההורים. בשנה הקרובה יפתח המכון להדרכת הורים סדנאות להורים לילדים בנושא מיומנויות חברתיות .

מנהלת המכון להדרכת הורים חנה קראוס: תקופת החופש מעצימה את בדידותם של ילדים החסרים כישורים חברתיים.
חברה בריאה דואגת ומודעת לחלשים בה , קוראת להורים לעודד ילדיהם לפעילות חברתית נרחבת ולרגישות חברתית לילדים מעבר למעגל הקרוב שלהם.
כשריאל: פעילות המכון תלך ותתרחב השתייכות חברתית היא צורך בסיסי בקרב כל בני האדם, ילד שחווה דחיה או חוסר שייכות חברתית חש בדידות, וירידה בתחושת הביטחון והערך העצמי.
במקרה של אי מקובלות חברתית קלה, ילדים לא רוצים לשבת ליד הילד הלא מקובל, או לא רוצים לבוא אליו הביתה, או מעדיפים לא לשחק אתו.
במקרים של אי מקובלות קשה יותר הילד הלא מקובל עשוי להתמודד עם פגיעה ישירה של לעג , צחוק ולפעמים אפילו של אלימות.
יש ילדים לא מקובלים שמתבודדים וסובלים מדיכאון.
יש ילדים לא מקובלים שנעשים תוקפניים יותר, מילולית ופיזית, מפריעים יותר בכיתה ופחות מצליחים בלימודים.
בחברה הישראלית, יותר מאשר בחברות מערביות אחרות, המקובלות החברתית של ילדים נתפשת על ידי הורים כערך חשוב ומרכזי.
חשוב לשוחח עם הילד ולאפשר לו לבטא את רגשותיו , לחבק ולהכיל את כאבו, עם זאת יש להעביר לילד את התחושה כי המצב נתון לשינוי והדחיה החברתית לא תמשך לנצח.
להורים לילדים בגיל הצעיר יש יכולת להשפיע ולפתוח בפני הילד קשרים וחברויות חדשות.
הורים לילדים בכל הגילאים יכולים לקדם ולפתח מודעות חברתית בקרב ילדיהם, לעודד אותם לשים לב לילדים הדחויים , לשוחח איתם , לתת דוגמה אישית ולהעביר מסר במהלך חופשת הקיץ להזמין חברים שאינם במעגל החרתי הקרוב לפעילויות ולמפגשים.
הקמת המכון להדרכת הורים מעמידה את ההורות במעלה אדומים בסדר עדיפות גבוה ומגדירה את ההורים כשותפים וכתנאי בסיסי להצלחת ילדיהם.
הנושאים בהם עוסק המכון להדרכת הורים מגוונים ובאים לתת מענה נרחב הן בהיבטים של גיל, צרכים מיוחדים, נושאים כלליים וממוקדים.
בשנה הקרובה יפתח המכון להדרכת הורים סדנאות להורים לילדים בנושא מיומנויות חברתיות, הנחת היסוד של הסדנאות היא כי ילדים שאינם בעלי כישורים חברתיים , ניתן לתת להם כלים ולפתח מודעות ומיומנוית חברתיות.
מנהלת המכון להדרכת הורים, חנה קראוס, אומרת כי תקופת החופש מעצימה את בדידותם של ילדים החסרים כישורים חברתיים.
ראש העיר, בני כשריאל, קורא לכל ההורים לקחת חלק בפעילות הנרחבת של המכון , לבוא לחוות, ללמוד ולקבל כלים כדי להיות הורים משמעותיים, משפיעים אשר מובילים את ילדיהם להצלחות תוך שמירה על חוסן התא המשפחתי ושמחת החיים של הילדים.
כשריאל מוסיף כי העיריה תשקיע משאבים נוספים בשנה הבאה להפעלת המכון להדרכת הורים.
לדבריו, פעילות המכון תלך ותתרחב ובעתיד ימצא מקום קבע גדול יותר לפעילות המכון שהוא חלק בלתי נפרד מהעשייה החינוכית בעיר.