שפת תצוגה - Display Language

חדשות ועדכונים על הנעשה בעיר מעלה אדומים

מעלה אדומים ממריאה במדעים הודות לסל המדע

21/06/2017 17:01 | 0 תגובות

משרד המדע והטכנולוגיה תומך בעשרות רשויות מקומיות בכל רחבי הארץ כדי להפעיל קייטנות בנושאי מדע, טכנולוגיה וחלל. הפעלת הקייטנות היא באחריות הרשויות המקומיות בלבד. שר המדע אופיר אקוניס: "מהפכה חברתית שתוביל עשרות אלפי בני נוער להתעניין ולעסוק בתחומי המדע, הטכנולוגיה והחדשנות"

משרד המדע והטכנולוגיה בראשות שר המדע, ח"כ אופיר אקוניס, יסבסד הקיץ שבוע של קייטנות מדע ב-147 יישובים ברחבי הארץ ובכללם מעלה אדומים.
השבוע יעסוק בתחומי מדע, טכנולוגיה וחלל בעלות מינימלית של 80 ₪ לילד.
"ילדים שנחשפים בגילאים צעירים לתחומי מדע וטכנולוגיה הם הילדים שיעשו את השינוי של עתיד המדינה.
אנחנו רוצים לתת הזדמנות שווה לכולם להיות חלק משפיע בשינוי הזה.
" מסביר שר המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס ומוסיף: "כבר היום ניתן לראות את ההשפעה העצומה של היזמים הישראלים הצעירים במגוון תחומים מדעיים וטכנולוגיים, ואנו שואפים לשמר ולהעצים את התופעה".
הקייטנה כוללת 5 ימים אשר כולם ביוזמה ובמימון של משרד המדע ובתפעול חברת ytek שזכתה במכרז להפעיל את כל הקייטנות בארץ.
מדובר ב- 604 קבוצות הכוללות יותר מ-12,000 ילדים בתקציב 4 מיליון ש"ח.
התכנית מיועדת לתלמידי כיתות א'-ו' ופועלת בעיקרי ביישובי פריפריה ובמגזר הערבי והחרדי בישראל.
במסגרת התכנית, בכל יום בשבוע הנוסף ולמשך 4 וחצי שעות, יפעילו המדריכים 3 סדנאות אשר יועברו בדרך חווייתית ובאמצעות ערכות רובוטיקה, אלקטרוניקה וטכנולוגיה בפעילויות שיסייעו לילדים להעשיר את ידעם ללא צורך בידע מקדים.
המטרה היא להגביר את החשיפה וההנגשה של תחומי המדע והטכנולוגיה ולעורר מודעות אליהם כבר בגיל צעיר.
התכנית תתקיים במהלך חופשת קיץ 2017, והמועדים המדויקים להפעלת התכנית בכל רשות יתואמו על ידי הרשות והספק.
בנוסף, השנה מעלה אדומים קיבלה גם תמיכה תקציבית סל מדע ממשרד המדע להפעלת חוגים וימי שיא במדעים לתלמידי בתי הספר.
תלמידים רבים בבתי הספר היסודיים השתתפו בתכניות העשרה במדעים תמורת סכום סמלי.
התלמידים נהנו מפעילות חווייתית בפיסיקה, בביולוגיה ובמתמטיקה.
המפגשים כללו יחידה עיונית ויחידה מעשית.
ביחידה העיונית נלמדו תכנים, שלא נכללים בתכנית הלימודים של משרד החינוך.
היחידה המעשית כללה בנייה של מתקנים פשוטים המדמים את העקרונות שנלמדו.
המפגשים נערכו אחרי שעות הלימודים, דבר שהאריך את יום הלימודים ומילא אותו בתכנים מעשירים ומהנים.
דוגמאות ליחידות שנלמדו הן ניווטו ומגנטיות, בניית מצפן, אופטיקה, בניית פריסקופ וטלסקופ, צפיפות וציפה, בניית כלי שייט, חושים וחיישנים ועוד.
התלמידים נהנו מאוד ויצאו מכל מפגש עם חוויות.
שר המדע, אופיר אקוניס, אומר על קייטנות המדע כי "זוהי מהפיכה שתוביל עשרות אלפי בני נוער להתעניין ולעסוק בתחומי המדע, הטכנולוגיה והחדשנות ולהקים את הדור הבא של המדעניות והמדענים, חוקרות הסייבר, מומחי הרובוטיקה ומהנדסי הננו-חומרים.
עלינו להנגיש את המדע, את האוריינות הדיגיטלית, את הרובוטיקה, הלווינות, מדעי המחשב והסייבר לכל שכבות האוכלוסייה, בכל רחבי הארץ.
אני מאמין כי לכל ילד בישראל יש את הזכות לנקודת התחלה שווה.
אבל יותר מכך, עלינו לגרות את הסקרנות של הילדים והנוער.
להצית את דמיונם, ולהראות להם שהשמיים אינם הגבול – הגבול הוא הרבה מעבר לכך.
" ראש העיר, בני כשריאל, אומר כי הפרויקט המבורך הזה, שיזם ידידי הטוב אופיר אקוניס, ממשיך את ההשקעה שלנו בתחומי המדע והטכנולוגיה ואת המשך חשיפתם של הילדים לתחומים אלו כבר בגיל צעיר, ובמעלה אדומים ייערכו ארבע קייטנות כאלה באותו שבוע.
תודתי והערכתי לידידי שר המדע והטכנולוגיה, ח"כ אופיר אקוניס, שכמו תמיד, מסייע ועומד לצדנו.
יחד נמשיך להשקיע, לחנך, ללמד ולהקנות לילדינו ערכים, ידע והעשרה.