שפת תצוגה - Display Language

ממעלה אדומים לבימת אוקראיה

05/06/2017 18:31 | 0 תגובות

ממעלה אדומים לבימת אוקראיה

לתזמורת הסימפונית הצעירה של הקונסרבטוריון העירוני השיגים גדולים והצלחות מרשמיות בשנתיים האחרונות.
רק לאחרונה התזמורת ייצגה את העיר מעלה אדומים בפרט ואת מדינת ישראל בכלל בפסטיבל הבינלאומי לתזמורות צעירות בברטיסלאבה וזכתה בפרס שלישי במדליית ארד.
כן הופיעו בהצלחה רבה 47 הנגנים של התזמורת הסימפונית הצעירה שהופיעו באולם הקרנגי הול היוקרתי במופע מרגש ואיכותי בו גם השתתף ראש העיר, בני כשריאל וכן התזמורת הופיעה בקונצרט מיוחד משותף עם התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור באולם הנרי קראון שבתיאטרון ירושלים וקיימה הופעות בווינה.
ביום שישי האחרון, נרשם הישג גדול נוסף.
התזמורת הסימפונית הצעירה חזרה מסיור בקייב אוקראיה.
במסגרת סיור זה ייצגה התזמורת את מדינת ישראל בקונצרט משותף עם התזמורת הסימפונית הצעירה של קייב שנערך לרגל יום העצמאות ויום ירושלים שנערך בחסות שגרירות ישראל והסוכנות היהודית.
הקונצרט נערך בנוכחות הקונסול הישראלי, נציג הסוכנות ונכבדים אחרים.
"הופעת התזמורת זכתה לשבחים רבים מצד אמנים ומורים אוקראינים רמי דרג שנכחו בקונצרט" מספר פרופ' שפירא, מנהל ביה"ס העירוני למוסיקה.
"נגני התזמורת שוב הוכיחו עצמם כאמנים צעירים מהשורה הראשונה.
בהדרגה אך בנחישות רוכשת לה התזמורת הסימפונית הצעירה מעלה אדומים גם שם בינלאומי כאחת התזמורות הצעירות החשובות ביותר בעולם.
התזמורת שלצידה הופענו, תזמורת וותיקה המייצגת עיר בירה, מטרופולין ענק בעל תרבות מוסיקאלית בת מאות שנים.
הסימפונית הצעירה מעלה אדומים עמדה לצד תזמורת חשובה זו בכבוד רב מאד.
היא זכתה לתגובות נלהבות מצד כל הגורמים המקצועיים שנכחו בקונצרט.
אנחנו סבורים שהקונצרט הוא תחילתו של שיתוף פעולה פורה וארוך שנים בין שתי התזמורות" הוא מוסיף.
"התרגשתי במיוחד כשניגנו את התקווה מעל הבמה האוקראינית, בקונצרט שכל כולו מוקדש לכבוד מדינת ישראל.
אני והאמנים הצעירים מרגישים שייצוג מדינת היהודים העצמאית באוקראינה, שאדמתה רוותה כל כך הרבה דם יהודי, הוא ניצחון גדול.
זוהי התשובה האולטימטיבית לרדיפת היהודים" מסיים פרופ' שפירא.
ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, אומר כי קהילה חזקה ורבת עצמה בישראל חייבת להסתמך על שלושה עוגנים עיקריים: חינוך איכותי, תרבות מגוונת ועשירה וחיים קהילתיים מוצקים.
התזמורת הסימפונית היא ספינת הדגל שלנו ואנו משקיעים בה את מיטב המשאבים שלנו כאשר סוד ההצלחה הגדול שלנו הוא הסדנאות שמתקיימות מעבר למעט שעות הלימוד בקונסרבטוריון.
הקונסרבטוריון שלנו והתזמורת הסימפונית הצעירה מסייעת לנו להציב את מעלה אדומים גבוה על המפה התרבותית של ישראל כחלק בלתי נפרד מהמפעל הציוני ומביאה כבוד רב לעיר.