פרויקט פר"ח מציג -אירוע שיא

• תאריך: 05/06/2017
פרויקט פר"ח מציג -אירוע שיא

ביום ראשון השבוע נערך אירוע השיא השנתי של פרויקט פר"ח מעלה אדומים בלובי אשכול הפיס למדעים ואומנויות.
פר"ח הוא פרויקט חונכות ארצי המערב סטודנטים בפעילות של חונכות לילדים הזקוקים לעזרה לימודית ורגשית.
החונך מעניק לילד תשומת לב אישית ודגם חיובי לחיקוי ובכך מסייע לילד לממש את הפוטנציאל הגלום בו, לפתח הערכה עצמית חיובית ולשגשג.
מדי שנה משתתפים בפרויקט כ- 20% מכלל הסטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל המקבלים בתמורה לפעילותם מלגת לימודים חלקית.
חונכי וחניכי פר"ח מגיעים מכל זרמי החברה הישראלית, יהודים וערבים, דתיים וחילוניים, מקרית שמונה ועד אילת.
הסטודנטים מקבלים בתמורה לפעילותם, מלגת לימודים חלקית ו/או נקודות זכות אקדמיות.
בהיותו פרויקט החונכות הגדול מסוגו בעולם, פר"ח מספק השראה, ולעיתים חומרי הדרכה, למפעלי חונכות דומים בכ- 20 ארצות בעולם.
פרויקט חונכות פר"ח פועל במעלה אדומים כבר 21 שנה ברציפות ומהווה הזדמנות נפלאה ליצירת קשרים משמעותיים בין סטודנטים בעיר לילדי בתי הספר היסודיים.
באירוע נכחו הילדים, הסטודנטים, ההורים, נציגי הנהלת בתי הספר שהשתתפו בפרויקט השנה ,מעלה תורה, יפה נוף וממ"ד מצח השדה , ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, חברת מועצת העיר, מעיין מור, מחזיקת תיק האקדמיה, דוד שרת, מנהל אגף החינוך .
ראש העיר, בני כשריאל ,הסתובב בתערוכה שהציגו הילדים , שוחח עם הילדים והתעניין באופן אישי בכל מיצג ופרויקט.
הפרויקטים אותם הציגו הילדים והחונכים בתערוכה הוכנו על ידם בשבועות האחרונים במטרה לשקף את התהליך אותו עברו יחד במהלך השנה וכן כהזדמנות לערוך חקר על נושא החביב עליהם.
לקינוח חולקו לילדים תעודות הערכה על השתתפותם בפרויקט וכן שי לחונכים על פועלם בשם עיריית מעלה אדומים.
רכזת פר"ח במעלה אדומים, חני גבאי ,אומרת כי היה מרגש לראות את כל הילדים גאים במעשה ידיהם ואת החונכים גאים לא פחות .
רכזת פר"ח במרחב ירושלים אמרה כי היא מאוד הרגשה לראות את העשייה היפה וכי זהו אירוע שיא של קשר שהיה כל השנה.
עוד ציינה כי במעלה אדומים נעשית עבודה מצוינת וזוהי רשות שמשתפת פעולה הכי טוב ובצורה מרגשת.
יש לכם דלת פתוחה, לב פתוח ואמונה בילדים וזוהי זכות גדולה לילדי העיר ותושביה.
ראש העיר, בני כשריאל, ברך את הילדים והסטודנטים ואמר כי מעלה אדומים ניצבת בעשירייה הראשונה בארץ בעשייה חינוכית והישגים.
לסטודנטים אמר כי תרומתם גדולה להעצמה האישית של כל ילד וילד והילדים שלנו רוכשים השכלה , ידע, ערכים במערכת חינוך מצוינת וערכית.
לילדים אמר כי אסור להתעצל ולא להאמין ביכולת אלא להאמין, לרצות ולעשות דברים שיובילו להישגים ויצירה.
כל ילד יכול לבחור לעשות מה שטוב לו ולהצליח.