שפת תצוגה - Display Language

אגפי העירייה

מידע אודות אגפי העירייה ודרכי התקשרות

דוברות ויח"צ

אגף דוברות ויחסי ציבור אמון על ייצוג הרשות המקומית, פעולותיה ומדיניותה מול אמצעי התקשורת ובתוך כך מהווה חוליה מקשרת בין הרשות ושלוחותיה העירוניות לכלל הציבור.

תחומי אחריות

מיתוג העיר ושיפור תדמיתה התקשורתית, ניהול מערך יחסי הציבור, פרסום מידע לציבור, הפקת חומרי הסברה, מתן מענה לפניות עיתונאים, כינוס מסיבות עיתונאים, תיעוד אירועים וניהול ארכיון תקשורתי ועוד.

תפקידו של דובר העירייה, חזקי זיסמן, הוא להביא את המדיניות העירונית ופעולות העירייה לידיעת הציבור מתוך מטרה לספק מידע שימושי לתושבים ולמבקרים בעיר, מחד, ולשפר את תדמיתה של מעלה אדומים באמצעות פרסום אותן פעילויות, מאידך.

הבאת המידע לציבור נעשה ע"י הדוברת בשלוש דרכים עיקריות

דובר העירייה אחראי על כל קשרי העיתונות בין העירייה וכלי התקשורת, המקומיים והארציים.
הוא מוציא לעיתונות הודעות יזומות על כל תחומי הפעילות העירוניים, משיב לעיתונות על שאלות שהופנו אליו, מתדרך טלפונית את נציגי העיתונות ויוזם מסיבות עיתונאים עפ"י הצורך עם הנהלת העירייה והצוות המקצועי.

הדובר אחראי על כל הפרסומים העירוניים כדוגמת: מודעות בעיתונות (דרושים/מכרזים/אבל/הודעות לציבור וכדומה), שילוט חוצות, שילוט בד, פלקטים ללוחות המודעות, הפקות דפוס (הזמנות, פליירים, סטיקרים וכדומה) וכמובן פרסום קמפיינים באירועים רחבי היקף כמו העדלאידע או פסטיבלים.

הדובר אחראי על כתיבה והפקה של כל חומרי ההסברה המופצים לתושבים ולאורחים עפ"י הצורך למשל:
מפת העיר, דו"ח לתושב, חוברת הארנונה, הספר "רחובות מספרים", מפת אטרקציות לילדים ועוד.